Den stærke og professionelle indledning på et møde er altafgørende for succes og et godt udbytte. Her får du mine tre tommelfingerregler og nogle talebidder – Speak Bites– du kan bruge i dine møder.

1. Hvorfor sidder vi her og kigger på hinanden?  
Hvad handler mødet om? Hvad er nøgleordet (eller max tre nøgleord)? Hvad er det, deltagerne skal huske, når de går fra mødet? Start med at sige det højt – så ved alle, hvad målet er og jeres kommunikation undervejs bliver mere relevant og effektiv.

2. Præsentér hvad du vil præsentere – og få troværdighed og pondus
Er du i stand til at give et overblik over mødets indhold, signalerer det overskud og overhånd. Mødedeltagerne vil kvittere ved at kode dig som troværdig og med pondus.

Speak Bites: “Min plan er at give jer et godt indblik i vi tænker om [indsæt fagligt emne] på tre punkter: Processen, det gensidige udbytte og vores forpligtelser.
Vi håber selvfølgelig, at I får blod på tanden til at starte et samarbejde op med John og mig.” 

“Jeg vil foreslå, at vi bruger de næste 15 minutter på først og fremmest en præsentation af John, som er eksperten her. Han vil tage jer igennem de tre milepæle i en halv times tid, hvor I bare skal komme med alle de spørgsmål og kommentarer, som dukker op undervejs.” 

“Så har vi 15 minutter bagefter, hvor jeg synes, det er vigtigt, vi får samlet op, skitseret next step og hvordan vi kommer videre.”

3. Vi lever i samme verden af værdier  
Identifikation og evnen til at vise et værdifællesskab er en af de stærkeste måder at overbevise kunder på, så der er god grund til at tænke over, hvilke værdier du har tilfælles med din kunde (det er meget vigtigt, at du er ærlig og oprigtig her, ellers skader du din egen troværdighed):

Speak Bite: “Som jeg kan forstå det på John, er det vigtigt for jer i jeres forretning, at I kan reagere hurtigt på kundernes henvendelser. Det giver jo virkelig god mening i mine og vores ører, og jeg vil bare sige, at det er noget, vi kan relatere til (…)”